Ortisz muzikális brogja

Beszámolók anomáliákról, koncertekről, reklámkritika, lemezkritika; ráadásul mindez rendszertelenül, zenei aláfestéssel, enyhe népművelő beütéssel és öntömjénezéssel megspékelve. Tudják, amilyen blogokkal szarásig van az internet.

Zenebetyár

Nincs megjeleníthető elem

RSS nyalábok

Nesze hülye paraszt, itt egy tévé!

2007.05.12. 22:30 Ortisz

Figyelem, hatásvadászul kezdek: a Media Markt társadalmilag uszít!
Ha már megragadtam a kedves olvasó figyelmét, elöljáróban leírom, hogy általában nem húzom fel magam azokon a dolgokon, melyeken a "fanyalgó értelmiség" zöme igen. Talán sznobizmusom miatt.
Mindenesetre ha felhúznám - mármint magam -, az Ottó-brog semmiben sem különbözne a Subbától, legfeljebb a mondatok hosszában és a megfogalmazás szofisztikáltságában; természetesen az Ottó-brog javára.
Nem húztam fel magam például a Continental autógumi reklámján - emlékeznek ugye? "A legtöbb férfi csalja a feleségét."
Persze ezen nem az ún. értelmiség húzta fel magát; a reklám iránti ellenszenvvel annak idején Fiala János (akkor még calypsós műsor volt) műsorának betelefonálói szembesítettek. Csak annyit fogtak a reklámból, hogy "höö megcsalásra buzdít!"; arról viszont lövésük sem volt, hogy a szerető a hirdetés szerint nem nő, hanem autó.

Hogy hogy jön ez ide? Csak úgy, hogy először hasonlóképp vélekedtem a Media Markt aktuális kampányáról.

(forrás: mediamarkt.hu, 2007. május 12.)
Eleinte ugyanis azt gondoltam, hogy a "Hülye, aki nem ünnepel"-szlogent összekapcsolják május 1-jével, amúgy kreatívan. De túlbecsültem a stábot; a kampány még ma is tart.
A MM-tól ez túlzás, hogy meglepő lenne, mivel egész imázsát a hülye szó fetisizálására építette; amint hozzá hasonlóan a Magyarországra később befutó kistesója a fukar szót.
Ez a hülyézés amúgy nem magyar specialitás, a németeknél a blöd a kulcsszó, az olaszoknál a scemo, mely a hülye szónál némileg gyengébb fokozat; bolond, bohó, ilyesmi.
Azaz a marketing célú hülyézés multinacionális.

De térjünk vissza az ünnepre!

Aki nem ünnepel, az hülye.
Az ünnepel, aki megveszi 100 rugóért a tévét, vagy 30-ért a telefont.
Akinek nem telik, az nem vesz.
Aki nem vesz, az nem ünnepel; ergo:
Akinek nem telik, az hülye!

Ily módon játszik rá a társadalmi feszültségre a Media Markt. Biztosan úgy vannak vele, hogyha már Demcsák is élt ezzel, akkor biztos trendi.

S hogy ne fejezzem be durcásan e cikket, íme egy "békebeli" lehülyézős reklám, mely mégis jó:



További jó hétvégét!
 


Szólj hozzá!

Címkék: reklám hülye demcsák zsuzsa calypso media markt reklámkritika uszítás continental gottschlig Fiala János

Múlt szombati britpop

2007.05.11. 22:31 Ortisz

Kis csúszással írok ugyan az eseményről, de legalább igen.
A G-pont nevű szórakozóhelyet céloztam meg múlt szombaton, valami indiepop buli volt meghirdetve.
Előtte szükségem volt egy kis alapozásra, mivel heveny torokfájás tört rám; erre a Helvéciában került sor. Mostanában elég keveset járok kocsmázni, de ha igen, akkor leginkább oda.
Ott kaptam a fülest, hogy a G-pont valószínűleg egy buzibár, ám ennek nem észleltem jelét, leszámítva két - egymást ölelgető és egymás testrészeit fényképező - hölgyeményt.
Ők is a bulizó tömeg részét képezték, a tömeg többi része a párom, Ripacs és én voltunk; így már azon sem csodálkoztam, hogya meghirdetett 3 lemezlovas helyett csak egyikük nyomatta a partit.
Interonaut szimpatikus fiatalember, nemcsak azért, mert huzentrógert viselt, hanem mert a kedvemért tett be Shitdiscot meg Rakes*-et, Ripacs őszinte örömére meg Hot Chipet.
(*Vagy "Rakest", én például így fonetikusan, magyarosan szoktam ejteni.)
Szóval nem volt valami érdekes a dolog, ellenben jó volt; sajnos csak 1:00-ig tartott, mely időpontban távoztunk is.

A mézes paprikapálinka által kissé helyrerakott torkomra sikerült ráfáznom a dézsából szakadó eső következtében. Első meglepetésünkben megrohamoztuk a szemközti csehót, de ott valami okádék fankiparti volt népes, ámde ocsmány törzsközönséggel.
Második meglepetésünkben felszálltunk egy 960-as számú buszra; olyan másfél megálló elteltével rá is jöttünk, hogy fingunk nincs eme jármű menetirányáról, mint ahogyan a szintén odatévedt Interonautnak sem igazán volt.
De aztán teljes heppiend lett a dologból, szerencsésen hazaértünk és mára végre a megfázásból is kijöttem.
Jé, erre rá tudom fogni, hogy miért ma írtam e bejegyzést! :o)

A cikk kísérőzenéje pedig legyen az est zárószáma, mégpedig:
 



 


Szólj hozzá!

Címkék: indie éjszakai busz hot chip rakes buzibár g pont ondoe

süti beállítások módosítása