Ortisz muzikális brogja

Beszámolók anomáliákról, koncertekről, reklámkritika, lemezkritika; ráadásul mindez rendszertelenül, zenei aláfestéssel, enyhe népművelő beütéssel és öntömjénezéssel megspékelve. Tudják, amilyen blogokkal szarásig van az internet.

Zenebetyár

Nincs megjeleníthető elem

Naptár

november 2010
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív > >> 
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

RSS nyalábok

Reklámzenét lop a Raiffeisen bank

2010.11.06. 19:08 Ortisz

Hogy stilszerűen kezdjem: nem lep meg.

Egy éve a T-Mobile a The Coral és az Arctic Monkeys dalát plagizálta saját reklámfilmjéhez,
ezúttal a Raiffeisen Bank és megbízott kreatívjai (BBDO?) spórolnak a jogdíjon.

A Raiffeisen NemLepMeg személyi kölcsön című filmecskéje szintén egy britpop slágert koppint: a Blur együttes Song 2 című slágerét.
Természetesen a reklámdal nem ugyanaz, mint a Song 2, csak úgynevezett "soundalike" (a zenelopás neve a szakzsargonban), így nincs jogdíj, azaz a Raiffeisen bankadóval súlyosbított bevételéből bizony egy fityinget sem kap sem a Virgin Records, sem Damon Albarn.

Persze sem a Virgint, sem a Blurt nem féltem az elszegényedéstől, csak hát annak is megvan a maga bája, ha egy bank követ el efféle szabadrablást.

Raiffeisen Bank - NemLepMeg  2010

 
Blur - Song 2  1997

 Feel heavy metal? - Metált b i rod?


10 komment · 1 trackback

Címkék: marketing reklám plágium lopás koppintás damon albarn blur reklámzene raiffeisen virgin reklámkritika britpop reklámfilm bbdo személyi kölcsön song 2 bankreklám nemlepmeg nem lep meg banki reklám

Egy perc terc, bajszos Rózsa Péter és a balkezes királynő

2010.11.02. 13:16 Ortisz

Bizony bizony, nem csak Torpedó és Elektor Kalandor volt Tibi bácsival!

1989. december 31-én nemcsak a demokrácia hajnalodott, hanem a kereskedelmi televíziózás is. Korunk elfajzott kertévézésének bizony az akkori TV2 volt a még naiv, romlatlannak, ámde újszerűnek tűnő előfutára. Indulásakor - a szétválást demonstrálandó - külön osztott TV-képernyőn jelenítették meg Antal Imrét (TV1) és Kudlik Júliát (TV2), akinek Deltája is átkerült. A Z'Zi Labor Soha nem elégjén túl ráadásul még Paula Abdult és Roxette-et nyomattak műsorszünet-kitöltőként.

No de vissza a tárgyhoz!

 

Sugár Ágnes vezette az Egy perc terc című telefonos játékot, a félkarú gyümölcsösgép és a römi szerelemgyerekét.
Az alábbi kis videóban látható ez a kis kuriózum, valamint kiderül, hogy Sugár Ágnes szerint 7-esből és 10-esből még lehet egy terc, ha megfelelő sorrendben vannak (a sorrend persze nem számított a játékban)
A játék szünetében Gerlóczy Magdolna (akit a kutya nem hívott balkezes királynőnek) Opel Recordot sorsol ki a korhű bajuszú Rózsa Péter és a simán korhű Endrei Judit társaságában. 

 

 Gerlóczy Magdolnáról még annyit, hogy számomra az utolsó emlékezetes szépségkirálynő;
Molnár Csilla esete után az ország egy emberként figyelte a 89-es királynőválasztást. Őt az általam csúnyácskának tartott Czuczor Kinga követte, a Bálint Antónia-féle hercehurca után pedig a Miss Hungary úgynevezett rétegműfaj lett.


Szólj hozzá!

Címkék: retro tv2 1989 szilveszter nosztalgia telefonos játék sorsolás szépségkirálynő sugár ágnes gerlóczy magdolna rózsa péter endrei judit itt nokia egy perc terc 1989 szilveszter opel record

süti beállítások módosítása