Ortisz muzikális brogja

Beszámolók anomáliákról, koncertekről, reklámkritika, lemezkritika; ráadásul mindez rendszertelenül, zenei aláfestéssel, enyhe népművelő beütéssel és öntömjénezéssel megspékelve. Tudják, amilyen blogokkal szarásig van az internet.

Zenebetyár

Nincs megjeleníthető elem

Naptár

május 2010
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív > >> 
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

RSS nyalábok

Nosztalgia - Jossy's Giants

2010.05.08. 22:54 Ortisz

A minap eszembe jutott gyerekkorom egyik kedvenc ifjúsági sorozata.

Meglepődve vettem észre, hogy a világháló magyar részén semmi nem található erről a sorozatról, pedig a Magyar Televízió adta a '90-es évek legelején, ha emlékeim nem csalnak.

Következzen a főcím, mely uszkve 20 év elteltével is a fülemben maradt: 

Miként az a sorozat főcíme alapján kikövetkeztethető, a Jossy's Giants egy iskolai futballcsapatról szól.

Jossy  - az edző - még az első részben elhatározza, hogy a pofozógép csapatból egy igazi tökös, erős, győzelemre törő gárdát formál. A metamorfózis első lépéseként kidobja a béna csapatnevet (Szöcskék talán?), és Óriások lesznek.
Legtehetségesebb ifjoncuk Ross, aki viszont valóban elég rossz és focistafrizuás. (Ráadásul nem elég, hogy csiszolatlan gyémánt, még az apja is egy korlátolt barom.)
Például történt egyszer, hogy Jossy nem volt elégedett Ross fegyelmezettségével, és leültette a cserepadra. Sértődés, nyafogás apucinak, irány a rivális csapat, hogy aztán az első Óriások elleni meccsén dafke hasbarúgja a kerekfejű szőke kapust, akivel korábban egy csapatban küzdött.
Persze utána elnézést kér, és újra magára öltheti a fekete-fehéz csíkos mezt á la Newcastle. (Hiszen a sorozat írója Sid Waddell onnan jött)

És hogy még inkább felidéződjön az élmény, íme egy csoportkép:
A srácok középen, és az edzők a szélen; a guggoló sorban középen Ross, mögötte a már említett kapus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_______________________________________________________________________



Szólj hozzá!

Címkék: retro sorozat bbc mtv foci brit futball ifjúsági nosztalgia soccer magyar televízió jossy jossy s giants jossy óriásai ificsapat

süti beállítások módosítása