Ortisz muzikális brogja

Beszámolók anomáliákról, koncertekről, reklámkritika, lemezkritika; ráadásul mindez rendszertelenül, zenei aláfestéssel, enyhe népművelő beütéssel és öntömjénezéssel megspékelve. Tudják, amilyen blogokkal szarásig van az internet.

Zenebetyár

Nincs megjeleníthető elem

RSS nyalábok

Pedofília és buziság óriásplakáton

2007.03.13. 22:38 Ortisz

Oké, ez a kettő még véletlenül sem egy kategória. Előbbinek nincs, utóbbinak van létjogosultsága. Akkor miért adtam mégis ezt a félrevezető, ámde hatásvadász címet a mai írásnak?

Hát mert hatásvadász! Pontosan ezért.

Persze nem térek egyből a tárgyra, csak bekonferáltam nagy svunggal, és ahogy a Fókuszban szokás, az ütős bevezetés után elkezdek írni valami egészen másról, valami még érdektelenebbről.

A mai melléktéma: a kockaalakú telefonok.

Vizslattam kollégám asztalon fekvő vadonatúj rádiótelefonját, és teljesen azt hittem, hogy az egy nagy húhával beharangozott LG Csokoládé, hiszen kockaalakja őnéki van:

Tudom, le vagyok kissé maradva a korszellemtől; a valódi rádiótelefon számomra a kiálló antennás példány, bár bevallom, az enyém sem olyan, hiszen letört. Önmagától haladt a korral.
Na szóval. A kockaalakú telefon mellett egy palmtop hevert, mely teljesen ugyanúgy nézett ki, mint a szép új telefon. Azaz inkább fordítva; a palmtop mintájára "vitelezték ki" a telefont.

Amennyiben nem találtam volna még egy hasonló kinézetű terméket, nem építettem volna fel az összeesküvés-elméletem, de találtam.
Ez a cucc pedig az Ipod - műveltebbeknek: iPod -, mely egyből kacat-státuszba sodorta az mp3-kompatibilis CD-játszót anélkül, hogy igazán kifutotta volna magát.


És az ipoddal persze megérkezett a hasonmások tömkelege. Ugyanúgy, ahogy a telefonnál.
Ja, még nem írtam, hogy a cikk elején említett telefon valójában nem is LG csoki, hanem Nokia, minden hasonlóság ellenére?



Persze most mondhatják a szagértők, hogy "nemá, ez teljesen más", de aki csupa egyforma ember között él, az egy 1 cm-rel nagyobb orrút már különbözőnek tart.

Véleményem szerint ezek a hasonló kivitelű kézi biszbaszok szépen megágyaznak egy olyan készüléknek, mely mindhárom említett termék képességeivel rendelkezik és még kamerázni is tud; bár átfedések már ma is megfigyelhetők. Lehetséges, hogy létezik ilyen, mindenesetre a fogyasztók többségét képező osztálynak elérhetetlen áron.
Az új "muzikátor kommunikátor" vagy mi a tökömnek fogják hívni, először magas de már elérhető áron kerül a nagyközönség elé. Ez a penetráció akkor következik be, amikor már a kockaalakú termékek ára is a béka sejhaja alá esett. Egy pár évet aztán muzikátor is ki fog húzni a piacon, mely egyúttal uniformizátor is lesz, csak a mai kor mobiltelefonjainál még nagyobb mértékben.

————————————————————————————————————————————————————

Úgy érzem, ez kiváló végszava volt a röpke melléktémának, ígyhát végre következhet a buziság és a pedofília!

Nézzük először az elítélendő pedofíliát, mely a Kereskedelmi és Hitelbank - műveltebbeknek K&H - óriásplakátjáról néz ránk.
A bank reklámjainak profilja az utóbbi időkben ugye a fiatal korosztályra való nyomulás, mivel már egy főiskolás/egyetemistának is elengedhetetlen a bankkártya; már az én időmben, '98-ban is az volt.
Most viszont egy általános iskolás kislány bűvös mosolya látható a bank plakátain, aki a mosolyon kívül magához ölel egy nagy sárga műfaszt.
Persze nem műbroki akar az lenni, hanem a Tudor nevű egyik "hét törpe", dehát az sajnos inkább bráner, mint törpe. Brávó.

A buzisággal viszont semmi gondom nincs, ellenben az alpári buzizással, amit a Pannon GSM új filmecskéje hordoz magában. De végülis mi más jöhet az ízes anyósozások után.
Egyúttal kiegészítem a korábbi Padló - közel hozzád című bejegyzést. Az ominózus 7. részt megtekintheted, ha erre a szövegre kattintasz.

Ezen részben az amoroso főhős teljesen megszokott módon, telefonnal a fülén kolbászol a városban és szubmacsó labdákat dobál a Liszt Ferenc téri étkezdéken szocializálódott fiatal hölgyeknek.
A szomszéd főszereplőnő - aki az előző részben elutazott - szintén feltűnik e részben, és ő is telefonál.
Vajon az amorosóval cseverészik? Talán végre összejöhet a házzasságtörő álompár?
Erre egyelőre nem kapunk válasz, ellenben a szépfiú a hölgyeken kívül egy meleg férfit sem hagy hidegen.
A néző pedig jót kacaghat a pusszogó buzi motoros rokkeren.
Mert buzizni jó.
 


Szólj hozzá!

Címkék: mobil reklám pannon pedofil okostelefon homoszexuális kommunikátor reklámkritika műfasz közel hozzád rádiótelefon

süti beállítások módosítása