Ortisz muzikális brogja

Beszámolók anomáliákról, koncertekről, reklámkritika, lemezkritika; ráadásul mindez rendszertelenül, zenei aláfestéssel, enyhe népművelő beütéssel és öntömjénezéssel megspékelve. Tudják, amilyen blogokkal szarásig van az internet.

Zenebetyár

Nincs megjeleníthető elem

RSS nyalábok

Hudba2 - az indie lakodalmas

2007.09.14. 21:52 Ortisz

Nos megint el vagyok csúszva, hiszen a múlt hétvégéről fogok írni, de legalább van mit.
A fő esemény Józsi és Virág nagyszabású lakodalmas partija volt, a cseh DVA együttes koncertjével.

Ezt még megelőzte a pénteki ajándékvásárlási procedúra; gondolkodtam, hogy ez megér-e egy külön cikket, de aztán mégsem. Persze ki tudnám színezni, de gyakorlatilag csak annyi történt, hogy az általam kinézett cuccra (Ghettoblaster típusú magnó) minden használt-audiós üzletben azt mondták, hogy nincs, mert ritka. (Amúgy ilyen bolt sem volt túlzottan sok, tele van a város "szerelvény-bolt"-tal, csak azt nem tudom, ki akar manapság vonatot venni.) Volt, ahol még ennyire sem méltattak, mégpedig a sznob-audió boltokban.

A sznob-audió bolt olyan műszaki bizományi bolt, ahol kizárólag ex-csúcstechnológiás cuccok vannak, azaz nem olyanok, amikért az átlagpolgár Bécsbe vagy Kismartonba ment annak idején, hanem a baszom igényes audiofilek megunt magnódeckjei, erősítői, lemezjátszói, videómagnói. És mindegyik hiperszuper, csittifitti (rühellem ezt a szót, de Badár divatba hozta, én meg ráülök a hullámra). Rádiósmagnó egy szál se, hiszen az egy igazi, hamisítatlan audiofilnek fizikai fájdalom ugyanúgy, mint a korábban említett Fingóparitás Kft. geekjeinek a Windows-hibaüzenet.


 

 

 

 

 

Lényeg a lényeg: a cucc meglett, lagzi alatt pedig nem a klasszikus lagzi értendő. Lakodalmas rock helyett "brit popzene" vagy olyasmi, a társaság korrekt bulizós öltözékben, ellentétben a mostanában hagyományossal, ahol a férfiak a lehető legszorosabb cipőjüket veszik fel, a nők meg úgy sminkelik megukat, hogy minél nagyobbnak látsszon az orruk.


(forrás: http://2dva.cz)

Tehát ilyen zavaró tényezők nem voltak, volt viszont a DVA együttes, mely egy lányból és egy fazonból áll (She and He, a hivatalos megnevezés szerint). Meg egy dobgépből vagy szemplerből vagy hogyhíjják. A zenéjükben volt punk, sanzon, indidiszkó, tangó, a koncert meg annyira jó volt, hogy kb. a közepén hatalmas tánc kerekedett.
Itt hallhatjátok: http://myspace.com/hudba2.

Jó mulatást!
 


Szólj hozzá!

Címkék: koncert szlovák lakodalmas lagzi ghettoblaster dva gettómagnó

süti beállítások módosítása