Ortisz muzikális brogja

Beszámolók anomáliákról, koncertekről, reklámkritika, lemezkritika; ráadásul mindez rendszertelenül, zenei aláfestéssel, enyhe népművelő beütéssel és öntömjénezéssel megspékelve. Tudják, amilyen blogokkal szarásig van az internet.

Zenebetyár

Nincs megjeleníthető elem

RSS nyalábok

At the fülész

2007.11.14. 21:46 Ortisz

Nos már jó ideje semmi nem került muzikális blogom hasábjaira, ráadásul most is csak egy énblog-bejegyzést vagyok képes kiadni magamból. Tehát következzék az "At the fülész" című írás:

Elöljáróban érdemes rólam tudni, hogy 2002 óta évente 1-2 alkalommal külső- és/vagy középfülgyulladás szokta megtámadni a füleimet. Szerencsére nem egyszerre mindkettőt, hanem váltakozva, a baktériumok vigyáznak, nehogy megsüketítsenek.
A héten a bal külsőfül volt soron; mivel vasárnap kezdődött, kedd - azaz tegnap - reggel, már meg is viziteltem a XVI. kerületi Tekla utcai rendelőintézetet annak ellenére, hogy a XIV. kerületben lakom.
És itt fel is hívom a többi szerencsétlen gyulladt fülű figyelmét, hogy kerüljék el az Örs vezér téri és a Hermina úti rendelőket saját érdekükben!
Persze, ha szeretnének 3 héten keresztül minden egyes hétköznap (néha hétvégén is) órákat várni, mert nincs jobb dolguk, továbbá a hét minden napján szeretnének egy teljesen új orvossal megismerkedni, aki gyökeresen mást mond, mint az előző napi, akkor melegen ajánlom!

Nos, a XVI. kerületi rendelőben a 3 hét helyett 1 nap kezelés+fülcsepp, és kész.
Viszont a rendelőig el kellett jutni, ekkor ismerkedtem meg élesben a vizitdíj-automatával. A pultnál akartam fizetni, mint a kocsmában, de mondták, hogy nono! Automata! 20-assal, 50-essel és 100-assal megy csak!
A "pultos csaj" amúgy a legundorítóbb hivatali adminisztrátor fajtából való, "kisebb állam" címén nem az állami intézményeket kellene bagóért kiárusitani, hanem az ilyenektől tömegével megszabadulni. Na nem az automata miatt - az nem az ő hibája - hanem amúgy, de ez a blog nem mélyed el fiszfasz problémákban, ezért le sem írom.

Nos összeszedtem 300 forintot a megfelelő formátumokban a gyakorlott páciensek segítségével, a rendelő aulája már inkább emlékeztetett egy pályaudvari "Change money"-ra, de meglett.
Nevem kiválasztom (majdnem jól írták, csak az Ottó maradt le), pénz be, cédula ki?
Hát nem, cédula sehol. Ekkor egy önkéntes segítő asszonyság megmutatta a módszert: fel kell nyúlni, mint egy nőgyógyásznak!Hoppá! Ki is jött a cédula a barlangból!
Fáin ez az automata: nem elég, hogy nem éri meg létesíteni (az államnak nem, másnak igen), ráadásul szarul működik. Brávó.

Következő helyszín: 3. emelet, váró rész.
Ülök, üldögélek, egyszer csak fülembe cseng az "Intel inside"4 hangos szignálzenéje. Mondom: úristen! Ekkora baj lenne a fülemmel? Hát nem volt; a sorszámkijelző - műveltebbeknek díszplé - mondta, hogy "Intel inside".

Némi várakozás után végre bejutottam az orvoshoz, akitől megtudtam, hogy bennem lappang a cucc, és nem lehet vele mit tenni, bármikor előtörhet, bármely fülön.
"Ló" - tört elő belőlem, lófaszos lófasz akart volna lenni, de még idejében disztingváltam magam.

A budin láttam egy érdekes feliratot, ezt még megosztom az olvasókkal:
"Ha összekakilod a WC-t,
ragadd meg a WC-kefét!"


Hát ennyi volt a tegnap reggel, az este sem telt izgalommentesen, de az egy másik cikk lesz, ha.

Füleket a sapka alá, éljenek a hajhagymák!
 


Szólj hozzá!

Címkék: vizitdíj szaros fülgyulladás otitis tekla utca

süti beállítások módosítása