Ortisz muzikális brogja

Beszámolók anomáliákról, koncertekről, reklámkritika, lemezkritika; ráadásul mindez rendszertelenül, zenei aláfestéssel, enyhe népművelő beütéssel és öntömjénezéssel megspékelve. Tudják, amilyen blogokkal szarásig van az internet.

Zenebetyár

Nincs megjeleníthető elem

Naptár

2010
<<  >>
jan feb már ápr
máj jún júl aug
sze okt nov dec

RSS nyalábok

Reklámzenét lop a Raiffeisen bank

2010.11.06. 19:08 Ortisz

Hogy stilszerűen kezdjem: nem lep meg.

Egy éve a T-Mobile a The Coral és az Arctic Monkeys dalát plagizálta saját reklámfilmjéhez,
ezúttal a Raiffeisen Bank és megbízott kreatívjai (BBDO?) spórolnak a jogdíjon.

A Raiffeisen NemLepMeg személyi kölcsön című filmecskéje szintén egy britpop slágert koppint: a Blur együttes Song 2 című slágerét.
Természetesen a reklámdal nem ugyanaz, mint a Song 2, csak úgynevezett "soundalike" (a zenelopás neve a szakzsargonban), így nincs jogdíj, azaz a Raiffeisen bankadóval súlyosbított bevételéből bizony egy fityinget sem kap sem a Virgin Records, sem Damon Albarn.

Persze sem a Virgint, sem a Blurt nem féltem az elszegényedéstől, csak hát annak is megvan a maga bája, ha egy bank követ el efféle szabadrablást.

Raiffeisen Bank - NemLepMeg  2010

 
Blur - Song 2  1997

 Feel heavy metal? - Metált b i rod?


10 komment · 1 trackback

Címkék: marketing reklám plágium lopás koppintás damon albarn blur reklámzene raiffeisen virgin reklámkritika britpop reklámfilm bbdo személyi kölcsön song 2 bankreklám nemlepmeg nem lep meg banki reklám

Egy perc terc, bajszos Rózsa Péter és a balkezes királynő

2010.11.02. 13:16 Ortisz

Bizony bizony, nem csak Torpedó és Elektor Kalandor volt Tibi bácsival!

1989. december 31-én nemcsak a demokrácia hajnalodott, hanem a kereskedelmi televíziózás is. Korunk elfajzott kertévézésének bizony az akkori TV2 volt a még naiv, romlatlannak, ámde újszerűnek tűnő előfutára. Indulásakor - a szétválást demonstrálandó - külön osztott TV-képernyőn jelenítették meg Antal Imrét (TV1) és Kudlik Júliát (TV2), akinek Deltája is átkerült. A Z'Zi Labor Soha nem elégjén túl ráadásul még Paula Abdult és Roxette-et nyomattak műsorszünet-kitöltőként.

No de vissza a tárgyhoz!

 

Sugár Ágnes vezette az Egy perc terc című telefonos játékot, a félkarú gyümölcsösgép és a römi szerelemgyerekét.
Az alábbi kis videóban látható ez a kis kuriózum, valamint kiderül, hogy Sugár Ágnes szerint 7-esből és 10-esből még lehet egy terc, ha megfelelő sorrendben vannak (a sorrend persze nem számított a játékban)
A játék szünetében Gerlóczy Magdolna (akit a kutya nem hívott balkezes királynőnek) Opel Recordot sorsol ki a korhű bajuszú Rózsa Péter és a simán korhű Endrei Judit társaságában. 

 

 Gerlóczy Magdolnáról még annyit, hogy számomra az utolsó emlékezetes szépségkirálynő;
Molnár Csilla esete után az ország egy emberként figyelte a 89-es királynőválasztást. Őt az általam csúnyácskának tartott Czuczor Kinga követte, a Bálint Antónia-féle hercehurca után pedig a Miss Hungary úgynevezett rétegműfaj lett.


Szólj hozzá!

Címkék: retro tv2 1989 szilveszter nosztalgia telefonos játék sorsolás szépségkirálynő sugár ágnes gerlóczy magdolna rózsa péter endrei judit itt nokia egy perc terc 1989 szilveszter opel record

süti beállítások módosítása