Ortisz muzikális brogja

Beszámolók anomáliákról, koncertekről, reklámkritika, lemezkritika; ráadásul mindez rendszertelenül, zenei aláfestéssel, enyhe népművelő beütéssel és öntömjénezéssel megspékelve. Tudják, amilyen blogokkal szarásig van az internet.

Zenebetyár

Nincs megjeleníthető elem

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

RSS nyalábok

Retro-trash: Police Brothers 1996

2007.07.09. 22:07 Ortisz


Na, erre emlékszik, Kedves Olvasó? Mármint a Police Brothers nevezetű pop-formációra.
Ha esetleg nem, akkor adok egy kis kapaszkodót a bejegyzéshez:

"Hé hé Valéria! Tudjuk, neked mi kell:
Rakkendroll-vonat indul ma éjjel.
Nem baj, ha nem lesz hely; foglalunk neked,
Ha késnél, meghúzzuk a vészféket!"


A fenti röfrén a Bakter Brothers nevezetű poénzenekar feledhetetlen alkotása. A bakterek rokkendroll-klisékre énekelték vasúttal kapcsolatos dalaikat (pl. Krampácsolni jó).

(forrás: www.bakterbrothers.hu - igen, létezik! :o) )

Akkoriban, 1993-ban amúgy is nagy divat volt a r&r-klisék újrafelhasználása, a Bakterokkal együtt a média tövig nyomatta Fenyő Miklós fiának kisegyüttesét, a Parkot (dal: Rock and Roll-fater), valamint a Cherryt (dal: Helló kis Tina, váú) a rendszerváltáskor fellelkesült médiafogyasztók fejébe.
A BB második lemezét viszont már kisebb svunggal tolták, (a Cherryvel is ugyanez a helyzet), le is fulladt a mozdonyuk. 1995-ben volt szerencsém végigélvezni egy koncertjüket, rettenetesen mulattató volt, seprűvel gitároztak például.
Szóval olyan playback volt, mint ide Magyarnándor. (Ott volt amúgy a "koncert")

Miután a vasúti projekt kifulladt, a három humorzsák, Laci bakter, Misi bakter és Tibi bakter zseniális kreativitással megalakította a Police Brothers nevű formációt.
Egyetlen lemezük, a Disco 07 hatalmasat bukott. Hogy mégis miért áldozok erre bejegyzést?

Azért, mert nagyon durva cucc.

Önmagában a '90-es évek közepének rave- és techno jellegű dolgai is durvák, a Police Brothers pedig ennek a karikatúrája. És a karikatúra itt "eltúlzás" értelemben is értendő.
A zene a Mark'Oh, Marusha, Scooter, Kapitány Jack, 2Unlimited, Dune, stb... nevű formációk nyomdokain halad, csak a muzsika még az említetteknél is unalmasabb. Lópikula hangszerelés, néhol a műfajhoz illő héliumos énekhang, máshol diktátorokat megszégyenítő ordibálás a nép felé (4. szám).
És a szöveg?
Iszonyú fahumor, nem tudom, hogy ez egyáltalán humor-e vagy csak könnyedség. A bakteros szövegvilágot pedig felváltotta a rendőrös vaker, úgy mint: közbiztonság, egyenruha, bilincs, parancsnok úr.

Száz szónak is egy a vége: a Police Brothers együttes Disco '07 című albuma tökéletes stílusparódia.
 


Szólj hozzá!

Címkék: lemezkritika 1996 nosztalgia bakter brothers police brothers

A bejegyzés trackback címe:

https://brog.blog.hu/api/trackback/id/tr93976442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása